Wizz Air új járatokat indít Brüsszelbe

A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy a mai naptól közvetlen járatokat indítanak a brüsszeli Zaventem repülőtérre, amely jelentős könnyebbséget jelent a magyar utazók számára.

Eddig a Brüsszelbe utazóknak a Charleroi repülőtéren keresztül kellett megközelíteniük a belga fővárost, ami 46 kilométerre fekszik a várostól. Az új járatok bevezetésével, amelyek hétfőtől péntekig közlekednek, a Zaventem repülőtér, ami mindössze 12 kilométerre található Brüsszel szívéből, jelentősen megkönnyíti az utazást.

A Wizz Air a magyar EU-elnökség idején bővíti járatait, és idén a Budapest és Brüsszel közötti járatokon 34 százalékkal több széket kínál, míg a légitársaság kínálata ezen a viszonylaton 73 százalékkal nő az előző év azonos időszakához képest.

Ritter Máté, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője szerint reményeik szerint a magyar EU-elnökség után is megmarad a bőséges kínálat, amely több utazási lehetőséget, versenyképes jegyárakat és a turizmus fellendülését biztosítja a két ország között.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta, hogy a légitársaság idén nyáron hat új útvonallal bővíti kínálatát Budapestről, amelyek közül kettő már június elején elindult. Brüsszel népszerű úti célként a Zaventem repülőtérrel könnyebben megközelíthető, és a város kulturális valamint kulináris kínálata különleges élményt nyújt az utazóknak.

A Wizz Air továbbá 2024 júniusában két új Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, és a nyár folyamán öt új járattal köti össze Budapestet más európai és Európán kívüli városokkal. Az utasok már Stuttgartba és Valenciába is repülhetnek, és hamarosan Brassóba, Bukarestbe és Jerevánba is közvetlenül eljuthatnak.