Várkonyi Andrea a Kisangyalok II. Családi Napjának fővédnöke

A Gyulán megrendezett Kisangyalok II. Családi Napján Várkonyi Andrea fővédnökként vett részt, ahol a mozgáskorlátozott gyermekek világát szerették volna közelebb hozni a társadalomhoz.

Az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány második alkalommal rendezte meg a családi napot, ahol a látogatók különböző sportokat próbálhattak ki, és zenés előadásokat is élvezhettek. Várkonyi Andrea, aki a rendezvény fővédnöke volt, beszédében hangsúlyozta, hogy szívesen vállal szerepet a rászorulók és a civil kezdeményezések támogatásában, amit férjével, Mészáros Lőrinccel közösen végeznek.

A műsorvezető kötődése Békés vármegyéhez mély, hiszen szülei a helyi kórházakban dolgoztak. Várkonyi Andrea elmondta, hogy gyermekként gyakran járt ezen a területen, és örömmel látogat olyan helyekre, ahol gyerekekkel találkozhat.

Várkonyi Andrea a rendezvény után beszélt arról is, hogy miért fontos számára a segítségnyújtás. Orvosként és pszichológusként is az emberek segítése volt a célja, és a televíziózás során is igyekezett támogatni különböző szervezeteket és magánszemélyeket. Jelenleg három alapítvány elnökeként tevékenykedik, ahol férjével együttműködve tudnak segítséget nyújtani nehéz helyzetbe került családoknak és betegeknek.

A hétvégi rendezvények során nem csak Gyulán, hanem Békéscsabán is volt ok az összejövetelre. A békéscsabai repülőtéren megrendezett I. Országos Kamionos Találkozó és Fesztivál szintén nagy érdeklődést váltott ki, ahol a szervezők tombolahúzással is készültek. A főnyeremény, egy használt, de nagyon jó állapotú Scania R 420-as kamion, a 63 éves eleki lakos, Sáros Rózsa nevéhez került, aki mindössze egy tombolajegyet vásárolt. Sáros Rózsa, aki rajong a kamionokért, nem tervezi eladni a nyereményt, hanem az udvarában fogja tartani, és már a vezetéséhez szükséges jogosítvány megszerzésén gondolkodik.