Kelet-Indiában történt vonatbalesetben többen életüket vesztették

Legalább tizenhárom ember vesztette életét és 25-30-an megsérültek, amikor egy személyvonat összeütközött egy áruszállító szerelvénnyel Nyugat-Bengál államban. A baleset következtében a gyorsvonat három kocsija kisiklott, és a helyszínen kaotikus állapotok uralkodtak.

A tragédia a Dardzsiling körzet Phanszideva településénél történt, ahol a Kanchenjunga Expressz nevű gyorsvonat rohant bele egy tehervonatba. A vasúti miniszter, Ashvini Vaishnav szerint a sérülteket kórházba szállították.

A helyi média által közvetített felvételeken a vonatok roncsai láthatóak voltak, az expresszvonat mozdonya pedig felgyűrte az előtte haladó tehervagont, amely a levegőben egyensúlyozott.

Mamata Banerdzsi, a kelet-indiai állam főminisztere a közösségi oldalakon fejezte ki együttérzését, és azzal kapcsolatban tájékoztatott, hogy orvosokat, mentőautókat és mentőcsapatokat küldtek a helyszínre a segítségnyújtás érdekében.

Indiában, ahol a világ egyik legnagyobb vasúti hálózata található, korábban is történtek halálos áldozatokkal járó vonatbalesetek, de a biztonsági helyzet javulóban van az infrastruktúra modernizálása és az elektronikus jelzőrendszerek bevezetése révén.

Az ország történetében a legsúlyosabb vasúti katasztrófa 1981-ben történt, amikor Bihar államban egy vonat hét kocsija a Bagmati folyóba zuhant, 800-1000 ember halálát okozva. Tavaly júniusban pedig Odisa államban egy három vonatból álló ütközés következtében mintegy 300 ember vesztette életét.