Dél-Korea és Magyarország gazdasági együttműködését erősíti

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Fábián Gergely találkozott a dél-koreai Chungcheongnam-do tartomány kormányzójával, Kim Tae-heum-mal, hogy megvitassák a két ország közötti gazdasági és technológiai együttműködés lehetőségeit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye alapján az államtitkár a politikai és üzleti delegációval érkező kormányzóval egyeztetett, hogy új üzleti lehetőségeket térképezzenek fel a tartományban aktív vállalkozások számára. A találkozó Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter múlt heti dél-koreai látogatásának volt a folytatása.

A megbeszélés során áttekintették az Economic Innovation Partnership Program (EIPP) keretében zajló gazdasági és technológiai együttműködéseket. Magyarország az Európai Unió tagállamai közül egyedül részesül az EIPP program előnyeiből, amely kiemelten fontos a karbonsemlegesség és a zöld átmenet elősegítése szempontjából.

Fábián Gergely kiemelte, hogy a hagyományosan jó diplomáciai kapcsolatokat a program még inkább erősíti, és elősegíti a tudásátadást olyan környezetkímélő technológiák terén, mint az akkumulátorok életciklusának nyomon követése és környezetkímélő módon történő lebontása.

A felek egyetértettek abban is, hogy a jó gyakorlatok megismerése és lehetőség szerinti implementálása a hazai gyakorlatokba fontos lépés a két ország közötti együttműködés további erősítéséhez.