"Nekem nem fér bele az értékrendembe" – Lilu elárulta, miért nem menne át a TV2-höz

Lilu, a népszerű műsorvezető, a Szavakon túl című műsorban beszélt arról, hogy miért utasítana vissza egy esetleges ajánlatot a TV2-től, hangsúlyozva, hogy számára ez elsősorban morális kérdés.

A műsorvezető szerint van különbség azok között, akik a megélhetésük miatt váltanak csatornát, és azok között, akik már mindennel rendelkeznek, mégis többre vágynak. Lilu elmondása alapján őt is megkeresték már korábban, de határozottan visszautasította az ajánlatot, mivel számára nem volt opció a váltás. Büszke az RTL-re és a függetlenségére, és tudatában van annak, hogy a csatorna is tisztában van vele: őt nem lehet átcsábítani.

A műsorvezető hozzátette, hogy nem biztos abban, hogy a TV2-nek egyáltalán szüksége lenne rá, de szerinte ennek nincsen jelentősége. Lilu megérti azokat, akik ma már a másik csatornánál dolgoznak, és példaként említette Tillát, aki nem a magasabb fizetés miatt igazolt át. Lilu számára fontos az értékrend, és úgy véli, hogyha valakinek már minden megvan, és csak még többet akar, az nem fér bele az ő értékrendjébe.

Lilu kiemelte, hogyha a megélhetés múlik a csatornaváltáson, az egy másik szempont. Jelenleg élvezi, hogy olyan kollégák után következhet, mint Erős Antónia, Szellő István vagy Rábai Balázs. Úgy véli, ha egy olyan híradó után kellene műsort vezetnie, ahol etikátlan tévézés és híradózás folyik, nem érezné jól magát. Megjegyezte, hogy biztosan vannak olyan kollégái, akiknek megvolt mindene, és mégis elvihetőek voltak egy plusz nulláért.