Joe Biden harcot hirdetett Donald Trump ellen melegjogok és abortusz ügyében

Joe Biden amerikai elnök Los Angelesben tartott adománygyűjtő ünnepségen szólalt fel, ahol több mint 30 millió dollár gyűlt össze kampányára, és élesen bírálta Donald Trump volt elnököt.

Szombaton Los Angelesben rendezték meg Joe Biden amerikai elnök adománygyűjtő ünnepségét, ahol a jelenlévők között voltak hírességek és politikai személyiségek is. Biden beszédében kifejtette, hogy az ősszel esedékes elnökválasztás döntő jelentőségű lesz az ország számára, és részletezte azokat a veszélyeket, amelyekkel az amerikaiaknak szembe kell nézniük, ha Trump kerülne ismét hatalomra.

Az elnök kritizálta Trump korábbi cselekedeteit, különösen a január 6-i eseményeket, és kijelentette, hogy mélységesen felháborítja a volt elnök viselkedése. Biden szerint Trump a Legfelsőbb Bíróságot republikánus beállítottságú bírákkal töltené fel, amennyiben megválasztanák, ami a kisebbségek, melegek jogai és az abortusz szabályozásának konzervatív irányba való elmozdulását eredményezhetné.

Jill Biden, az Egyesült Államok first ladyje is felszólalt az eseményen, hangsúlyozva férje elkötelezettségét a jogállamiság és a demokrácia megóvása iránt.

Donald Trump korábban többször is kifejtette, miért szeretne újra a Fehér Házban lenni, többek között azért, hogy abszolút hatalmat szerezzen és saját magának kegyelmet gyakoroljon.

Az adománygyűjtőn Barack Obama volt elnök is részt vett, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy sok amerikai elfogadja azokat a viselkedésformákat, amelyek korábban kizáró okot jelentettek volna egy elnökjelölt számára. Obama emlékeztetett arra, hogy Trumpot korábban 34 vádpontban találták bűnösnek.

Az eseményen hollywoodi sztárok is megjelentek, többek között George Clooney és Julia Roberts nyitották meg az ünnepséget, Barbra Streisand pedig az elnököt szólította a színpadra. További hírességek, mint Jason Bateman, Jack Black, Kathryn Hahn és Sheryl Lee Ralph is tiszteletüket tették az eseményen.

: ATV