III. Károly lányaként tekint Katalin hercegnére

Windsorban különleges kapcsolat alakult ki III. Károly brit király és menye, Katalin hercegné között, akiket a rákkal folytatott küzdelmük közel hozott egymáshoz. A hercegné apósa 75. születésnapján visszatért a nyilvánosság elé, hogy együtt ünnepeljenek, ami megható pillanatokat szült a királyi családban.

Katalin hercegné legutóbb a karácsonyi partin vett részt Sandringhamben, azóta kerülte a nyilvános és családi eseményeket. A király 75. születésnapján azonban három órán át a hőségben állt a palota erkélyén, és részt vett a többi fogadáson is, hogy támogassa őfelségét. Ez a hősiesség mélyen megérintette III. Károlyt, aki könnyeket hullatott, amikor találkoztak. A bennfentesek szerint a két királyi családtag közötti kapcsolat még szorosabbá vált az elmúlt hónapokban, miután mindketten daganatos betegséggel küzdöttek, és apa-lánya viszony alakult ki közöttük.

III. Károly prosztatarák diagnózisát követően már egy műtéten is átesett, míg Katalin hercegné márciusban jelentette be, hogy rákos, és kemoterápiás kezelésen esik át. Azóta nem jelent meg hivatalos rendezvényen, a gyógyulásra koncentrálva.

A walesi hercegné állapota javulni látszik, bár hivatalos programtervet még nem adtak ki a nyári tevékenységeiről. A gyógyulás nyugodt körülmények között történő biztosítása a legfontosabb. Információk szerint azonban a következő hónapokban több jótékonysági rendezvényen is megjelenhet, különösen az általa támogatott alapítványok eseményein. A királyi család óvatos marad, és semmit sem akarnak elsietni, de remény van arra, hogy mind a király, mind menye felépülhet.

A hercegi testvérpár közötti viszály is enyhülni látszik, Katalin kezdeményezésére nyáron találkozhatnak Harry hercegékkel, akik elfogadták a meghívást, hogy Meghannel és a gyerekeikkel Angliába látogassanak.