Otthonfelújítási támogatás: Hol igényelhető?

A kamatmentes otthonfelújítási támogatást július 1-től kezdődően az MFB Pont Plusz hálózatban, valamint a Gránit Bank, az MBH és az OTP kijelölt fiókjaiban lehet majd igényelni. A támogatás igénylésének végső feltételeit ma teszik közzé, és a program végső felhívása június 17-én jelenik meg, amely tartalmazni fogja a támogatás elnyerésének végleges előírásait.

A Magyar Fejlesztési Bank MFB Pont Plusz lakossági hálózatában személyesen nyújtható be az otthonfelújítási támogatás igénylése. A kormány szerint a korábban ismert feltételekhez képest kedvezőbbek lesznek az új előírások, amelyek többféle korszerűsítést és anyaghasználatot is lehetővé tesznek.

Az MFB Pont Plusz hálózat működtetésének jogát egy konzorcium nyerte el, amelyet az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank alkot. Ezek a hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait a kijelölt bankfiókjaikban teszik elérhetővé.

A bankok összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalták, amelyeket 134 járásban helyeznek el. Az első 128 fiókot május 30-ig, a további 138-at pedig június 30-ig nyitják meg. Az MFB közzétette azon bankfiókok listáját, ahol már működnek az otthonfelújítási támogatást befogadó egységek. A jelenlegi lista szerint Nógrád megyében két város három bankfiókjában, Fejér megyében pedig két város négy fiókjában igényelhető a támogatás.