GameStop részvények zuhanása a rövid közgyűlés után

A GameStop részvényei jelentős mértékben esnek, miután a cég vezérigazgatója, Ryan Cohen bejelentette a boltok számának csökkentését, és nem osztott meg konkrét terveket a cég jelentős készpénzállományának felhasználására.

A GameStop részvényei több mint 13 százalékkal csökkentek a mai kereskedés során. Ez a zuhanás következett be azután, hogy Ryan Cohen, a vállalat vezérigazgatója egy mindössze 20 perces közgyűlésen bejelentette, hogy a cég kisebb bolthálózattal kíván tovább működni. A befektetők körében csalódást keltett, hogy Cohen nem közölt részleteket a vállalat 4 milliárd dolláros készpénzállományának felhasználásáról, amely részben egy nemrégiben végrehajtott részvénykibocsátásból származik.

A GameStop részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban jelentős ingadozást mutatott. Keith Gill, más néven Roaring Kitty, aki korábban is fontos szerepet játszott a 2021-es mém-részvény őrület kirobbantásában, ismét nagy pozíciót jelentett be a GameStopban.

A vállalat azonban nehézségekkel küzd, hiszen az új és használt videojátékok eladásából származó bevételei csökkennek, mivel a fogyasztók egyre inkább a digitális letöltéseket és a streaming szolgáltatásokat részesítik előnyben.

A cég múlt heti online közgyűlését el kellett halasztani, mivel a nagy érdeklődés miatt a szerverek nem bírták a terhelést.

Ez a cikk nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.