Amikor a Kisstadionban egy kalap miatt elszabadult a pokol

A Neoton együttes gitárosa és zeneszerzője, Pásztor László a magyar beatzene hőskorát idézi fel, kiemelve az Illés együttest és az Omegát, valamint büszkeségét fejezi ki a Tátrai Band és Charlie iránt.

A Magyar Popkulturális Értéktár új sorozatában a hazai popkultúra meghatározó alakjai osztják meg velünk zenei élményeiket és befolyásoló előadóikat. Pásztor László, a Neoton együttes, a Neoton Família és a Magneoton kiadó alapítója is válaszol a sorozat kérdéseire.

Hősök a hőskorból

Pásztor László az Illést és Koncz Zsuzsát emeli ki, akik a magyar nyelvű beatzene alapjait rakták le, népzenei elemeket és rendszerkritikus szövegeket használva. Az Omega együttest pedig azért tiszteli, mert elősegítették a nyugati típusú rockkultúra elterjedését Magyarországon, és nemzetközi szinten is képviselték a magyar zenét. A Tátrai Band és Charlie munkásságát is kiemeli, akik új stílusokat tettek népszerűvé hazánkban.

Kedvenc korongok és dalok

Pásztor László kedvenc lemezei között szerepel az Omega 10000 lépés című albuma, a Tátrai Band Utazás az ismeretlenbe című dupla albuma és Kaszás Péter Infinity Project című szólólemeze. Legfontosabb dalainak a Hobo Blues Band Nem lehet két hazád, Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék és Prédikátor Patrióta című szerzeményeit tartja, melyek a magyar problémákat érzékenyen ábrázolják.

Amikor Bergendyék koncertjén elszabadult a pokol

Pásztor László számára maradandó élmény volt a Piramis karácsonyi koncertje az Ifi Parkban és a Bergendy-koncert a Kisstadionban, ahol Bergendy Pista kalaplevétele után kialakult tumultus mellett a műsor is emlékezetes maradt. A Hungaria Hotel Menthol díszletei közötti Népstadionbeli rock & roll show-ját is kiemeli, ahol Fenyő Miklós és társai megmutatták, hogy képesek megtölteni a nagy színpadot zenével és tánccal.