Duna House kötvényeinek hitelminősítését megerősítette a Scope Ratings

A Scope Ratings hitelminősítő intézet megerősítette a Duna House NKP-s kötvényeinek BB- fokozatú hitelminősítését, amely egy fokozattal magasabb az MNB által elvárt B+ minimumnál. A Duna House 2020-ban és 2022-ben bocsátott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében, és a friss felülvizsgálat során a Scope Ratings nemcsak a kötvények, hanem a Duna House Group kibocsátóként való BB-/stabil minősítését is megerősítette.

A stabil kilátások azt jelzik, hogy a hitelminősítő pozitívan látja a Duna House jövőbeli teljesítményét. A Scope Ratings várakozásai szerint a vállalat fenntartja az erős kamatfedezetet, és az adósság/EBITDA ráta a 2023-as csúcs után 2024-ben 4x alá csökken, köszönhetően az EBITDA várható növekedésének, a lengyelországi és magyarországi piaci helyzet javulásának, valamint az olaszországi költségstruktúra hatékonyabbá válásának.

A Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik előfeltétele, hogy a kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől. A Duna House kötvényeinek jelenlegi BB- minősítése így megfelel ennek a követelménynek.

: Duna House közleménye a BÉT-en.