Robbanás egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás Ajakon, a tűzoltók megfékezték a lángokat, és jelenleg a hűtési műveletek zajlanak. Az érintett Vasút utcát a munkálatok idejére lezárták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen található, hatszázötven négyzetméteres műszakivizsga-állomáson csaptak fel a lángok. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, és a helyszínen jelenleg a hűtési folyamatokat végzik.

A közlemény szerint az épületben több gázpalackot tároltak, melyek közül kettő felrobbant. A tűzoltók a maradék gázpalackokat kihozták, és azokat folyamatos hűtés alatt tartják. A tájékoztatás szerint a többit a tűzoltók kihozták, majd folyamatosan hűtötték, közülük négyet mesterlövészek lőttek ki.

A műszakivizsga-állomáson öt jármű állt, négyet kivontattak az egységek, egy kocsi kiégett. A munkálatokhoz Záhonyból és Nyíregyházáról érkeztek vízszállítók. Az ajaki Vasút utca érintett szakaszát a tűzoltási és hűtési munkálatok idejére lezárták. Az oltásban a kisvárdai, a baktalórántházi és a cigándi hivatásos, valamint az ajaki önkéntes tűzoltók is részt vettek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.