Amerikai lövöldözések játszótereken és utcabálon

Egy férfi kilenc embert sebesített meg egy vízi játszótéren Michigan államban, majd öngyilkosságot követett el. Texas államban egy utcabálon kirobbant lövöldözésben két ember életét vesztette, és többen megsebesültek.

Michigan államban, a Detroithoz közeli Rochester Hills kisváros zöldövezeti részén egy férfi pisztolyból nyitott tüzet egy vízi parkban, ahol családok tartózkodtak. A lövöldözés következtében kilenc ember, köztük két gyermek, egy négy- és egy nyolcéves testvérpár sebesült meg. A nyolcéves gyermek állapota válságos, édesanyjukat is súlyos állapotban ápolják kórházban, míg a többi sebesült felnőtt állapota stabil.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 42 éves elkövető nem sokkal délután 5 után érkezett meg egy autóval a játszótérhez, ahol összesen 28 lövést adott le. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a férfi két fegyvert használt, de a helyi seriff, Mike Bouchard azt mondta, ezt egyelőre nem tudták megerősíteni.

Michael Bouchard rendőrfőnök beszámolója szerint a rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, miután a lövöldöző tüzet nyitott. A férfi szemtanúk szerint nyugodtan viselkedett, majd autóval távozott a helyszínről. A rendőrség és a rohamegységek később megtalálták és körbekerítették azt a házat, ahol a férfi elrejtőzött, és holtan találták öngyilkosságot követve. A házban találtak egy félautomata puskát is, a seriff szerint nincs kizárva, hogy a férfi egy újabb támadást tervezett. A lövöldöző mellett két kézi lőfegyvert is találtak, nagyobb mennyiségű lőszerrel.

Az indítékot még vizsgálják, a férfi nem volt helybéli, és az anyjával élt, aki nem Rochester Hillsben lakik. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy miért nyitott tüzet szombaton.

Texas államban, az Austinhoz közeli Round Rock városában egy Juneteenth nyári ünnep alkalmából tartott utcabálon két csoport közötti nézeteltérés lövöldözésbe torkollott. A tragédiában két ember vesztette életét, és többeket, köztük két gyermeket, kórházba szállítottak. Helyi sajtóbeszámolók szerint összesen hat embert vittek kórházba. A rendőrség jelentése szerint a vitába keveredett felek összeverekedtek, és legalább egy személy elővett egy fegyvert, amiből lövéseket adott le.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!