Töltött fegyvert találtak Joe Biden adománygyűjtő akcióján

Az amerikai elnökválasztási kampány hevében, Los Angelesben egy adománygyűjtő akció során, ahol Joe Biden amerikai elnök is megjelent, egy töltött fegyvert találtak a földön.

Az esemény a Demokrata Párt által szervezett, és a 7100 férőhelyes Peacock Theatre közelében történt, ahol korábban Barack Obama elnök is részt vett hasonló, hírességekkel teli rendezvényeken, mint például Jimmy Kimmel amerikai televíziós műsorvezető adománygyűjtője.

A fegyver megtalálásáról a Los Angeles-i rendőrséget (LAPD) a járókelők értesítették, akik eleinte zavartalanul haladtak el mellette. Az incidens időzítése különösen érzékeny volt, mivel a helyszín közelében egy palesztin-barát tüntetés is zajlott, amelynek résztvevői Izrael Hamász elleni háborújának kormányzati kezelése miatt fejezték ki nemtetszésüket.

A rendőrség azonnal intézkedett, és megpróbálta távol tartani az aktivistákat a helyszín bejáratától, hogy biztosítsák az adománygyűjtő akció zavartalan lebonyolítását. A fegyver megtalálása és a tüntetés egyidejűsége tovább fokozta a feszültséget a városban.