Új évadok és filmek a streaming szolgáltatóknál, valamint spórolási tippek

Az After streamingajánlójában a legújabb és hamarosan érkező filmekről és sorozatokról olvashatunk, amelyek Magyarországon is elérhetőek, valamint hasznos tanácsokat kaphatunk a streaming szolgáltatások költségeinek csökkentésére.

A "Trónok harca" előzménysorozata, a "Sárkányok háza" második évada kevesebb időugrással, de kevesebb epizóddal tér vissza, a rajongóknak június 17-től lesz elérhető a Max platformon. A "The Boys" képregénysorozat adaptációja, amely a Marvel és DC filmek ellentéte, továbbra is népszerű, és a negyedik évad első három része már június 13 óta megtekinthető a Prime Videón.

A "Kingstown polgármestere" harmadik évada egy fiktív michigani városban játszódik, ahol a gazdaság a börtönbizniszre épül, és a McLusky család mediátorként funkcionál. A sorozat epizódjai június 6-tól hetente kerülnek fel a SkyShowtime kínálatába. "A sziget szellemei" című film fekete komédiaként indul, de egy sötétebb drámai szállal bír, és Colin Farrell és Brendan Gleeson mellett a mellékszereplők is kiemelkedő alakítást nyújtanak.

A "Lefkovicsék gyászolnak" című film a gyászról és a vallásról szól, miközben betekintést nyújt a zsidó vallásba, és a zsidó emberekről szóló történetet mutat be. A film a hetvenen túli bokszedző és Izraelbe menekülő fia viszonyát, valamint a múlt traumáját tárja fel.

A streaming szolgáltatások költségei jelentős részét képezhetik a háztartások kiadásainak. A Pénzcentrum szerint érdemes előre megtervezni, hogy melyik szolgáltató tartalmaira fizetünk elő hónapról hónapra, így jelentős összegeket spórolhatunk meg. Az alap szolgáltatásokat választva éves szinten 28 116 forintot, míg a prémium csomagokkal 35 916 forintot kell kifizetnünk, szemben az éves 160 000 és 230 000 forint közötti költéssel.

A Netflix két díjcsomagot kínál, a havi 2490 és 4490 forintos előfizetés közül választhatunk, míg a MAX platform több opciót és akár sport kiegészítőt is kínál 1200 forintért havonta. A Disney+ előfizetői a Marvel, Disney, Pixar és a Star Wars univerzum tartalmai mellett a National Geographic műsorokat is élvezhetik havi 3090 forintért, éves előfizetés esetén pedig 30900 forintért. A SkyShowtime két csomagot kínál, az olcsóbb előfizetéssel reklámokkal 1999 forintért, míg a drágábbikat reklámok nélkül 2799 forintért. A Prime Videon a hétvégi filmeket már havi 899 forintért megkaphatjuk, az Apple TV pedig 3 hónapos ingyenes próbaidőszakot kínál Apple termék vásárlása esetén, különben egy hét után 2790 forintos havidíjért folytatható az előfizetés.

Összességében, ha okosan válogatjuk meg a streaming szolgáltatásokat, jelentős összeget takaríthatunk meg évente.