Az Egyesült Királyság legújabb hullámvasútja ismét meghibásodott

Az Egyesült Királyságban található Thorpe Park szórakoztatópark legújabb és legmagasabb hullámvasútja, a Hyperia, már másodszor hibásodott meg a megnyitása óta.

A Thorpe Parkban található Hyperia, amely az Egyesült Királyság legmagasabb hullámvasútjaként szolgál, szombaton utasokkal a fedélzetén állt le. A 72 méter magas és akár 130 kilométer/óra sebességgel is haladó szerelvény éppen egy magaslati pont lefelé haladása közben állt meg, és az utasoknak egy órát kellett várakozniuk a mentésre.

A Hyperia hullámvasút üzembe helyezése 2024 május 24-én történt, de már az első nap egy előre nem látható hiba miatt le kellett állítani. A szerelvényt szerdán indították újra, de három nappal később ismét problémák adódtak.

A közösségi médiában megosztott felvételek tanúsága szerint az utasok a felvonó dombján rekedtek. A Thorpe Park kiadott közleményében azt állította, hogy a leállások a vidámparkokban normális jelenségek, és hangsúlyozták, hogy a vendégek biztonságát semmilyen körülmények között nem fenyegette veszély.

A Daily Mirror beszámolója szerint a helyszínt evakuálták, és a személyzet megpróbálta kiszabadítani az utasokat. Egy szemtanú szerint egy munkatárs még ebédet is felvitt a rekedt utasoknak.

A BBC híradása szerint a hullámvasút vasárnapra már ismét rendesen üzemelt.