Will Smith kedvence a Csirke Tikka Masala

Will Smith már nem egyszer hangoztatta, hogy rajong az indiai konyháért, az egyik nagy kedvence pedig a Csirke Tikka Masala. A Bad Boys - Mindent vagy többet sztárja egyébként nemrégiben komoly diétába kezdett, mert a COVID idején “aputestet” öltött, azaz jópár kilót felszedett, de a súlyfeleslegét azóta már ledolgozta.

A Csirke Tikka Masala elkészítése során először is a joghurthoz adjuk hozzá az összes fűszert, és keverjük csomómentesre. A felcsíkozott csirkemellfilét beletesszük, és minimum fél órára a hűtőbe helyezzük pácolódni. A csirkemellcsíkokat hurkapálcára tűzzük, minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban. A csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen. 220°C-os sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd levesszük a húsdarabokat a hurkapálcikákról.

A szósz elkészítése közben a finomra aprított vöröshagymát dinszteljük meg a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd. Beletesszük a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Vízzel felöntjük és alacsony lángon 20 percig főzzük, amíg besűrűsödik, és a paradicsomokat szétnyomogatjuk. Ekkor hozzákeverjük a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. 2-3 percig még így főzzük.

A tálaláshoz basmati rizzsel kínáljuk, és a tetejét apróra vágott korianderrel szórjuk meg.