Utazási lehetőség a kormány támogatásával

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai, amelyek célja a diaszpórában és szórványban élő magyar közösségek támogatása ösztöndíjasok kiküldésével – tájékoztatott Potápi Árpád János.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára bejelentette, hogy a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai már elérhetőek. Ezek a programok a világ különböző pontjain élő magyar közösségeknek nyújtanak segítséget a kiküldött ösztöndíjasok révén.

A két kezdeményezés keretében már több mint ezer ösztöndíjas szolgált Kanadától Új-Zélandig, segítve ezzel a magyar közösségeket.

A jelentkezési időszak június 15-én nyílik meg újra mindkét programra. A jelentkezésre elsősorban azokat várják, akik elmúltak 18 évesek, jártasak a közösségszervezésben, és úgy érzik, hogy tudásukkal, készségeikkel hozzájárulhatnak a diaszpórában és szórványban élő magyarok életéhez. A részletek a külhonimagyarok.hu weboldalon találhatóak meg.

A programokra Magyarországról és a határon túlról egyaránt lehet jelentkezni. Potápi Árpád János bátorító szavakkal zárta nyilatkozatát: "Hajrá, fiatalok és idősebbek egyaránt, várjuk a jelentkezőket!".