Tamás, aki legyőzte a halált a családja miatt

Egy kétgyermekes édesapa, Bakk Tamás, aki súlyos leukémiával küzdött, csodával határos módon, csontvelőátültetéssel győzte le a betegséget, annak ellenére, hogy csak 60 százalék volt az esélye a túlélésre.

Bakk Tamás életét a családja iránti szeretet és a remény tartotta életben, amikor két évvel ezelőtt a leukémia súlyos formáját diagnosztizálták nála. A kezdeti kemoterápiás kezelés után csontvelő-átültetésre volt szüksége, amelyet végül unokatestvére 60 százalékos eséllyel vállalt el donoraként. Tamásnak a kezelés után száz napot kellett egy steril szobában töltenie, távol a családjától.

A betegség és a kezelések során Tamás több komoly akadállyal is szembesült. Elkapta a koronavírust, ami miatt át kellett helyezni egy másik kórházba, ahol egy súlyos fertőzést is kapott. Emellett két trombózist is diagnosztizáltak nála, és érelzáródás is nehezítette a helyzetét. Az orvosok csodálkoztak a gyógyulásán, és minden alkalommal megjegyezték neki, mennyire szerencsés, hogy még életben van.

A kezelések lelkileg is megviselték Tamást, aki elmondása szerint nem biztos, hogy újra képes lenne végigmenni a szenvedéseken, ha a betegség kiújulna. Jelenleg hetente, majd havonta kell kontrollra járnia, és egy 25 hónapos fenntartó kemoterápiás kezelést kap havonta egy héten keresztül. A munkavégzésre jelenleg képtelen, leszázalékolták, és csak a terápia után vállalhat könnyebb munkát.

A családja és a horgászat jelenti számára a legnagyobb támaszt. A gyerekei, akik 4 és 8 évesek, nehezen viselték a kritikus időszakot, de most már boldogok, bár még mindig félnek, hogy apjuk vajon visszatér-e hozzájuk, amikor elhagyja otthonukat.

Tamás korábban targoncásként és raktárosként dolgozott, de ezekhez a munkákhoz már nem térhet vissza. A család jelenlegi helyzete miatt a felesége sem tud dolgozni, így aki szeretné támogatni őket, az Tamás számlaszámára utalhatja az adományt.