Kényszergyógykezelés alatt a kalapáccsal gyilkoló férfi

Szikszó díszpolgárát, egy 76 éves férfit brutális körülmények között ölték meg Miskolcon, amikor éppen feleségével bevásárlásból hazaindultak. A támadás kedden történt, a gyanúsított egy 36 éves férfi, aki hátulról támadt a díszpolgárra, és kalapáccsal verte agyon.

Az eset egy miskolci áruház, az Aldi parkolójában történt, ahol az áldozat éppen autójába szállt volna be. A támadó nem csak kalapáccsal esett neki, hanem autójával is áthajtott a férfi felett, aki a helyszínen életét vesztette. Az áldozat felesége is megsérült a támadás során, de hiába próbált segíteni férjén, nem tudta megakadályozni a tragédiát.

A rendőrség a helyszínen elfogta a támadót, aki jelenleg pszichiátriai kezelés alatt áll. A bíróság csütörtökön hat hónapos előzetes kényszergyógykezelést rendelt el számára. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított a gyilkosság idején kábítószer hatása alatt állt-e.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozat és a támadó ismerték egymást, az idős férfi korábban a gyanúsított apjának szerelőműhelyébe vitte autóját szervizelni. A rendőrség szerint kezdetben jó viszony volt közöttük, de ez idővel megromlott, és egy régóta elhúzódó vita állhat a támadás hátterében. Az áldozat lánya szerint a támadás egy szó nélkül történt.

A meggyilkolt férfi civil környezetvédőként tevékenykedett, és díszpolgári címét Szikszótól 12 évvel ezelőtt kapta. A gyanúsított édesapja nem állt a nyilvánosság elé, de az RTL-en keresztül részvétét fejezte ki az áldozat családjának.