A Spermageddon: Egy különleges animációs film érkezik

A Náci zombik filmek rendezője, Tommy Wirkola és az animátor Rasmus A. Sivertsen együttműködésében készült el a Spermageddon című animációs film, amely két versengő spermium kalandjait követi nyomon.

A Hollywood Reporter egyik friss kritikája szerint a Spermageddon című film kultstátuszra lehet ítélve. A történet egyszerűnek tűnik: két hímivarsejt versenyt fut egymással, hogy elérjék és megtermékenyítsék a petesejtet. A film egy norvég tizenéves, Jens életébe enged betekintést, aki a Csillagok háborúja és a videojátékok világában otthonosabban mozog, mint a szexuális felvilágosítás terén.

A cikk szerint a film nem gyerekeknek szól, annak ellenére, hogy a fogamzásgátlás és a konszenzuális szex témáit érinti. A Spermageddon a két főszereplő, Simen és legjobb barátja, Cumilla kalandjait mutatja be, akik még egy dalban is közreműködnek, melynek címe "A zacskóban".

A film az Annecy Filmfesztivál Midnight Special szekciójában mutatkozott be. A kritika szerint a Spermageddon olyan, mintha egy kamaszoknak szóló felvilágosító anyag lenne, amely a maszturbációtól a fogamzásgátláson át a bélmozgásokig számos témát humorosan dolgoz fel. A cikk ígéretet tesz egy előzetes bemutatására is, amely további betekintést nyújthat a film világába.