Hamburgi kikötőben rekordmennyiségű kokaint foglaltak le

Rekord nagyságú, több milliárd eurót érő kokainszállítmányt fogtak a német nyomozók a hamburgi kikötőben, amely Dél-Amerikából érkezhetett Európába. A mintegy 35 tonnás szállítmányt még tavaly foglalták le, és a rendőrség a közelmúltban hajtott végre házkutatásokat, valamint hat embert vettek őrizetbe a több tartományra kiterjedő akcióban.

A hamburgi kikötő, amely Németország legnagyobb és Európa harmadik legnagyobb tengeri kikötője, évről évre egyre nagyobb kokainszállítmányokat rejteget. Itt naponta több mint 23 ezer konténer halad át, ami a várost a kokain Európába való bejutásának egyik leggyakoribb helyszínévé teszi.

A vámosok 2021-ben 16 tonna kokaint találtak a kikötőben, amely Paraguayból érkezett, és ez volt az addigi legnagyobb Európában lefoglalt kokainszállítmány.

A Deustche Welle információi szerint a rendőrök a múlt hónapban 190 kilogrammnyi, banános ládákba rejtett kokaint találtak a Nyugat-németországi Hildesheimben. A nyomozók szerint ez a szállítmány Kolumbiából származott, és Hamburgon keresztül került be az országba. A nyomozók szerint ez az eddigi legnagyobb csapás a németországi kokainkereskedelemre.