Nagy Feró: Magyar Péter megölte a baloldalt, de nem jelent fenyegetést a Fideszre

A rockzenész, Nagy Feró a Bayer Zsolt által szervezett tüntetésen beszélt arról, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt jelentős ellenzéki erőt képvisel, de véleménye szerint a Fidesznek nem kell tőlük tartania, viszont a többi pártnak ez gondot jelenthet.

A közelmúltban rendezett tüntetésen, amelyet az Európai Bíróság döntése miatt hívtak össze, és amelyet az EU budapesti képviseleténél tartottak, Nagy Feró is megjelent. Az eseményen a fideszes véleményvezérek kiakasztotta, hogy az Európai Bíróság óriási pénzbírságot szabott ki Magyarországra, amiért állítólag nem engedjük be a migránsokat, bár az EU magyar képviselete ezt cáfolja. A Telexnek adott nyilatkozatában Nagy Feró elmondta, hogy bár a Tisza Párt teljesítményét tiszteletreméltónak tartja, nem látja őket fenyegetésnek a Fidesz számára. A bíróság döntése szerint Magyarország nem tartotta tiszteletben a lojális együttműködés elvét, és szándékosan kerülte a menekültügyi jogszabályok alkalmazását.

Nagy Feró hozzátette, hogy a politikai helyzetet ideálisnak tartja, amikor egy erős kormánypárt mellett egy erős ellenzék is működik, és úgy véli, hogy Magyar Péter a Tisza Pártban saját szerencséjét kovácsolja. "Nagyon jó, hogy lesz egy kőkemény ellenzékünk, mert eddig nem volt, az eddigin vigyorogtunk csak. A többi pártnak gond ez" – mondta a zenész. Kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter miért nem szólt a Fideszen belüli problémákról, amikor még a párt tagja volt.

A rockzenész kijelentette, hogy Magyar Péter politikai szerepvállalása nem jelent fenyegetést, hanem inkább egyfajta kihívást jelent a politikai élet szereplői számára. Szerinte Magyar Péter jelenléte a baloldal számára nem csupán kihívást jelentett, hanem gyakorlatilag megölte őket.

Nagy Feró nem szerette, mikor Magyar kiszállt a Fideszből, és kiderült, hogy ott „milyen szörnyű dolgok vannak”. A zenész szerint Magyar Péternek már korábban szólnia kellett volna a problémákról: "Jól tudja, ez hogy működött, és most elmondja, hogy NER, meg vége. Miért nem szólt ezelőtt tíz évvel?". Analógiájában a zenész úgy fogalmazott, nem lehet azért kiszállni egy zenekarból, „mert a többiek szarok”, hanem ha valami nem jó, akkor azt meg kell próbálni javítani.

A nyíltan fideszes zenész szerint egy gyanús dolog van Magyar Péterben: honnan van ennyi pénze? Elmondása szerint zenészként pontosan tudja mennyibe kerül egy nagyszínpad és annak a hangosítása, és nem tudja, miből futotta erre Magyarnak. A tüntetésen felbukkant egy Magyar Péter-hasonmás is, de hamar menekülőre fogta.