A nők által vizsgált négy terület vendégségben

Az első benyomás döntő jelentőségű, amikor valaki belép a lakásunkba, és a nők különösen figyelnek bizonyos részletekre.

Amikor valakivel először találkozunk, vagy ha valaki először lép be a lakásunkba, az első benyomás mély nyomot hagy bennünk. A nők általában kritikusabb szemmel nézik az otthonunkat, mint a férfiak, ezért fontos tudnunk, mely területekre érdemes különös figyelmet fordítani. A Blikk összegyűjtötte azokat a fontos területeket, amelyeket a nők biztosan alaposan szemügyre vesznek.

Fürdőszobafelszerelés

A fürdőszoba az egyik ilyen kritikus pont. A vendégek előbb-utóbb használni fogják, így fontos, hogy legyen elegendő WC-papír, szappan vagy folyékony szappan az adagolóban, valamint tiszta törölköző. Ha van szemetes és női tisztasági intimtermékek is, az különösen előnyös, mivel ezek a részletek nagyon figyelmesnek mutatják a házigazdát.

Fűszerek

A konyha a második terület, ahol a vendégek megfigyeléseiket teszik. Ha látható helyen sokféle fűszer található, az arra utal, hogy a házigazda szeret és tud is főzni. Az asztalon lévő só- és borstartóban mindig legyen fűszer, és ha szeretnénk még egy kis pluszt adni, akkor erőspaprikát és fogpiszkálót is kínáljunk.

Könyvek

A könyvespolcok jelenléte vagy hiánya is sokat elárulhat a házigazdáról. Ha a polcok izgalmas könyvekkel vannak tele, az azt sugallja, hogy a házigazda tudásvágyó. A vendégek gyakran szívesen nézegetik a könyvgyűjteményt, és ha találnak közös érdeklődési pontot, az örömteli kapcsolódást jelenthet számukra.

Növények

A növények állapota is fontos jelzés lehet. Szép, gondozott növények arra utalnak, hogy a házigazda odafigyel környezetére, ami pozitív benyomást kelt. Ellenben a gondozatlan növények ápolatlanságot sugároznak, ami taszító lehet.

Tudta?

Az első benyomás kialakításának képessége evolúciósan is fontos volt, hiszen őseinknek gyorsan kellett eldönteniük, hogy egy idegen veszélyes-e vagy sem. Kutatások szerint mindössze egy tized másodperc elegendő ahhoz, hogy véleményt formáljunk valakiről, ahol a megbízhatóság és a vonzerő a két legfontosabb befolyásoló tényező.