Gyilkos után nyomoznak a színészotthonban, Kern András megszólal

Négy napig tartott a 2024-es Magyar Mozgókép Fesztivál, melyet új nevén a MOZ.GO.-nak hívnak, és amelyet immár negyedik alkalommal rendeztek meg a Veszprém-Balaton régióban. A június 12-i megnyitón a közönség Fazakas Péter rendezésében tekinthette meg a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékot.

A film producere Lajos Tamás, írója Köbli Norbert, és olyan neves magyar színészeket vonultat fel, mint Koltai Róbert, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Pogány Judit, Hámori Ildikó, Bálint András, Takács Katalin, Hermányi Mariann és a főszereplő Kern András.

Kern András a filmezésről és a munka közbeni hangulatról mesélt: „Nagyszerű volt a légkör. Irtózatosan jól röhögtettük egymást – a kamerán kívül persze. A filmezés tele van várásokkal, és amikor vártunk, mindig nagyon sokat hülyültünk, aztán a filmet csinálva persze dolgozni kellett, mert azért nagy munka egy filmet létrehozni”.

Krimi vagy vígjáték?

A műfajok keveredéséről Kern András elmondta, hogy Bujtor István volt az, aki igazán tudott volna választ adni arra, hogyan lehet a krimi misztikumát és a vígjáték felszabadultságát ötvözni. „Nincsenek konfliktusban. Vagy a krimi, vagy a humor egy picit kárt szenved, amikor ilyet készítenek, de sok mindent ad is hozzá” – tette hozzá.

A nagy premier

A Ma este gyilkolunk című film bemutatója óriási érdeklődés mellett zajlott a MOZ.GO szabadtéri vásznán. A történet szerint Kern András egy színészotthonban nyomoz egy haláleset kapcsán, ahol a rendőrség képviselői nem tűnnek túl hozzáértőnek.

A film vizuális megjelenítése dicséretet érdemel, Fazakas Péter rendezői víziója és Balázs István Balázs operatőr munkája révén számos gyönyörű beállítás született, amelyek a történetmesélés mellett a nézőt is elvarázsolják.

Érdekes végkifejlet

A film története a klasszikus krimik titokzatosságát idézi meg, miközben a vígjátéki elemek is erőteljesen jelen vannak. A végkifejlet több csavart tartogat, amelyek a film világát és üzenetét is módosítják.

Összességében a Ma este gyilkolunk egy könnyed, szórakoztató alkotás a magyar krimi-vígjáték műfajában, amely a színészi játékoknak, a díszleteknek és a vizuális megoldásoknak köszönhetően pozitív élményként marad meg a nézőkben.