Katalin hercegné újra a nyilvánosság előtt

Katalin hercegné hosszú idő után ismét megjelent a nyilvánosság előtt, miután márciusban bejelentették rákbetegségét. A hercegnét egy autóban látták az ünnepélyes díszszemle, a Trooping the Color előtt, és várhatóan a palota erkélyén is megjelenik.

A BBC beszámolója szerint Katalin hercegné pénteken szólalt meg először hivatalosan a betegsége óta. A TMZ információi alapján a hercegné jól halad a kemoterápiás kezeléssel, és lehet, hogy már a hétvégén visszatérhet a normális életviteléhez. Katalin hercegné és Vilmos herceg közös Instagram-oldalán megosztott egy bejegyzést, amelyben beszámolt a kezelésekről és a közérzetéről. Elmondta, hogy vannak nehezebb napok, amikor pihenésre van szüksége, de a jobb napokon igyekszik részt venni az iskolai életben és olyan tevékenységekben, amelyek energiát adnak neki. Hozzátette, hogy otthonról is elkezdett dolgozni. Katalin hercegné kifejezte reményét, hogy részt vehet a Károly király tiszteletére rendezett Trooping the Colour felvonuláson a hétvégén.

A szombaton tartott parádén, ahol Katalin hercegné 6 hónap után állt nyilvánosság elé, a hercegné egy letisztult fehér színű, Jenny Packham-kosztümöt viselt, ami eltért a korábbi években jellemző Alexander McQueen ruháitól. A kosztümhöz illő fekete-fehér Philip Treacy-kalapot, Jimmy Choo-cipőt és egy Cassandra Goad-gyöngyfülbevalót választott, utóbbi darab ára körülbelül 4800 font, azaz kb. 2,3 millió forint. Kezében egy elegáns Mulberry kistáska volt látható, amelynek értéke körülbelül 600 font, vagyis 220 ezer forint – számolt be róla a PageSix és a Blikk is. A nagy visszatérésén, ahol óriási éljenzéssel fogadták a rajongók, kifinomult darabokat választott, amelyekkel csodás öltözéket alkotott a különleges napra.