Katalin hercegné mosolyogva tért vissza a nyilvánosság elé

Széles mosollyal az arcán és integetve jelent meg újra a nyilvánosság előtt Katalin hercegné, aki hosszú idő után vett részt ismét egy hivatalos eseményen.

Katalin hercegné, aki korábban saját közösségi oldalain beszélt arról, hogy rákkal küzd, és változó állapotban van, de tervezi a fokozatos munkába való visszatérést, most először jelent meg nyilvánosan egy hivatalos eseményen, a Trooping the Colour nevű brit uralkodó tiszteletére rendezett ünnepségen. A hercegné a Károly tiszteletére tartott szombati eseményen vett részt.

A galériában látható, hogy Katalin hercegné széles mosollyal ült a hintóban gyerekei, Sarolta, György és Lajos társaságában, és az esős idő ellenére is integetett a tömegnek. A Buckingham-palota erkélyén Károly mellett állva is megörökítették.

A fotósok nagy érdeklődést mutattak a hercegné iránt, aki öt hónap után jelent meg először a nyilvánosság előtt. Az eseményen készült képek tanúsága szerint Katalin hercegné jókedvű volt, és örömmel köszöntötte az őt üdvözlő embereket.

Katalin elegáns fehér ruhát viselt tengerészgyalogos szalaggal díszítve, hozzá illő széles karimájú kalappal. A felvonulási térre néző ablakból figyelte végig a ceremóniát, miközben gyermekeinek magyarázta az esemény részleteit.

A 42 éves Katalin tavaly december óta először jelent meg nyilvánosan. Rákbetegségének bejelentése óta megelőző kemoterápián vesz részt. Bár kezelése folytatódik, javuló egészségi állapota lehetővé tette számára, hogy részt vegyen ezen az ünnepségen. Pénteken egy ritka személyes üzenetben Katalin arról írt, hogy jól halad a kezelésekkel, de a kemoterápia még néhány hónapig eltart, és vannak rossz napjai, mikor gyengének, fáradtnak érzi magát.

A hercegnő hivatala nem kívánt részleteket közölni sem a rák típusáról, sem pedig kezeléséről. Annyit azonban elárultak, hogy februárban kezdték el a megelőző kemoterápiát.

Betegsége egybeesett Károly királyéval is. A 75 éves uralkodónak szintén rákkezelésen kellett átesnie. Áprilisban tért vissza közfeladataihoz. Károlyt is rákos betegség miatt kezelik, így nem lóháton, hanem egy aranyszínű hintóból ellenőrizte a csapatokat.

Az Egyesült Királyságban a „zászlós díszszemle” egy 17. századig visszanyúló hagyomány. Az idei születésnapi parádénak nagy visszhangja van, ugyanis több módosítást vezettek be. Károly király második alkalommal vett részt uralkodóként a Trooping the Colour ceremóniáján. Édesanyja, II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében, életének 97., uralkodásának 71. évében hunyt el, és halálának pillanata óta III. Károly az Egyesült Királyság uralkodója.

A figyelem azonban ezúttal jórészt Katalinra összpontosult, ugyanis szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy a walesi hercegné részt tud-e venni a szombati ünnepségen. A BBC beszámolója szerint a zuhogó eső ellenére több ezren várták a parádét, a tömeg óriási éljenzésben tört ki, mikor meglátta Katalin hercegnőt és III. Károly királyt a hintójukban. Sokan próbáltak odanyomakodni, hogy képet készíthessenek róluk.