Katalin hercegné első nyilvános megjelenése a kezelése bejelentése óta

Katalin hercegné részt vett a Király hivatalos születésnapi parádéján a Buckingham-palotában, ami az első nyilvános eseménye volt a kemoterápiás kezelésének bejelentése óta.

A hercegnét és férjét, Vilmos herceget a parádé kezdetén látták, ahogy a palota udvarába érkeznek. Később Katalin hercegnét és családját a Glass State Coach hintó ablakában is megfigyelhették, és várhatóan csatlakoznak majd a Buckingham-palota erkélyén álló királyi családtagokhoz. A Trooping the Colour nevű katonai parádét az ír gárda vezeti, amelyen 1400 tiszt, 400 zenész és 200 ló is részt vesz. Ezt az eseményt minden évben megrendezik a brit uralkodó születésnapjának ünneplésére, annak ellenére, hogy III. Károly valójában novemberben született. Katalin hercegné egy héttel korábban még bocsánatkérő levelet írt az ír gárdának, mert nem tudott jelen lenni a főpróbán.

Az év elején Katalin hercegné hasi műtéten esett át, és ezután hónapokig nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Sok találgatás után március 22-én jelentette be, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kap. A hercegné elmondása szerint a műtét előtt még nem voltak tudatában a rákos sejtek jelenlétének, de a beavatkozás után a tesztek kimutatták azokat. A diagnózis sokként érte a családját, és jelenleg a kemoterápia kezdeti szakaszában van.

A 42 éves walesi hercegnő a Károly király születésnapja tiszteletére rendezett, nagyszabású katonai ceremónián vett részt, miután pénteken bejelentette, hogy jelenleg elég jól van ahhoz, hogy nyilvánosság elé lépjen. Middleton egy autóban utazott gyermekei - György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg - és férje, Vilmos herceg társaságában, a Buckingham-palotába mentek a parádé előtt. A New York Post szerint a hercegnét óriási ováció fogadta. A menetet Károly király és Camilla királynő vezette. A királyi család kedvelői - Kate Middleton-kartonfigurákkal felszerelkezve - egész éjjel táboroztak, hogy bebiztosítsák a helyüket, és láthassák a családot a Buckingham-palota erkélyén.

Katalin hercegné közleményében kifejtette, hogy a kemoterápiás kezelése még néhány hónapig eltarthat. Beszámolt arról is, hogy a kezelés során vannak nehezebb napok, amikor az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és szükséges a pihenés. Ugyanakkor a jobb napokon, amikor erősebbnek érzi magát, igyekszik a legtöbbet kihozni azokból a pillanatokból.

Szombaton, a Buckingham-palota kertjében tartott ünnepélyes díszszemlén, Katalin hercegnő márciusban bejelentett rákdiagnózisa óta először jelent meg a tömeg előtt. Erre röviddel 14 óra előtt került sor: Károly királlyal, annak feleségével, Kamillával, valamint Vilmos herceggel együtt ő is megjelent az összegyűltek feje felett, és integetett a tömegnek.