A világ leglátogatottabb országa: Franciaország

A nemzetközi turizmusban Franciaország vezeti a listát a legtöbb turistát vonzó országként, míg Kína a korlátozások miatt jelentős visszaesést szenvedett el.

A világ számos része vált könnyen elérhetővé a kereskedelmi repülés fejlődésével az elmúlt évtizedek során. 2023-ban a beutazó turisták száma elérte az 1,3 milliárdot. A Turisztikai Világszervezet (UN Tourism) és a Kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal adatai alapján Franciaország volt a leglátogatottabb ország 2023-ban, 100 millió látogatóval, és várhatóan 2024-ben is megismétli ezt a teljesítményt, köszönhetően a párizsi olimpiának, amely júliusban és augusztusban kerül megrendezésre.

Spanyolország 85 millió látogatóval a második, míg az Egyesült Államok 67 millió turistával a harmadik helyen áll a listán.

Kína, amely éveken át az egyik legnépszerűbb úti cél volt, jelentős csökkenést mutatott a látogatók számában a COVID-19 korlátozások következtében. A Kínába érkező külföldi látogatók száma a 2019-es 65,7 millióról 2023-ra 35,5 millióra esett vissza.

Megjegyzendő, hogy az első tíz leglátogatottabb ország között nem található afrikai, dél-amerikai vagy óceániai ország.