Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva a József Attila Színház örökös tagjai lettek

Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva örökös taggá váltak a József Attila Színházban. A teátrum a most záruló évadban 315 előadást tartott, amelyekre közel 100 ezer néző látogatott el.

A 2023/24-es évad közönségszavazása eredményeképpen Pikali Gerda kapta a legjobb női alakításért járó díjat, míg a legjobb férfi alakítás díját Fekete Gábor érdemelte ki. A nézők a Lengyel Ferenc által rendezett zenés darabot, a Vértestvéreket választották az évad legjobb előadásának.

Az évadzáró társulati ülésen, amely szombaton került megrendezésre, több művészeti díjat is kiosztottak. A színház örökös tagságának szabályozása augusztus 1-jétől megújulása értelmében, Bodrogi Gyula, Láng József, Szabó Éva, Voith Ági és Ujréti László mellett Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva is az örökös tagok közé léptek.

A háttérben dolgozók elismerésére létrehozott Fodor Imre gyűrűt Horváth Ádám koreográfus és Ittes Krisztina, a szervezési osztály vezetője vehette át.

Sztankay István özvegye, Bedők Bea által felajánlott díjat, amelyet a színház vezetőségével közösen ítélnek oda, idén Lábodi Ádám színművész kapta, aki elegáns színészi játékáért részesült elismerésben.

A Kaló Flórián-díjat, amit Maros Artúr és felesége alapítottak 2006-ban, és amelynek díjazottjait szintén a színház vezetőségével együtt választják ki, idén Szabó Gabi és Újvári Zoltán kapták meg. Szabó Gabi a Portugál és a Sírpiknik című darabokban nyújtott emlékezetes alakításáért, míg Újvári Zoltán a Kaland című előadásban megformált szerepéért érdemelte ki a díjat.

A Józsa Imre-díj, amelyet a mellékszerepek nagy odaadással való alakításáért adományoznak, idén Horváth Sebestyén Sándorra szavaztak, elismerve színészi hozzáállását.

A színház legrégebbi kitüntetése, a József Attila-gyűrű, idén Pikali Gerdának ítélték oda, aki a Naftalin című darabban nyújtott rövid, de emlékezetes alakításáért kapta meg a díjat.

A József Attila Színház 2024/25-ös évadának első bemutatója szeptember 28-án Szente Vajk rendezésében a Luxemburg grófja című darab lesz. A korábbi bérletek, a Kaló Flórián-, a Gobbi Hilda-, a Schütz Ila- és a bemutató-bérlet mellett négy új bérletkonstrukció érhető el a közönség számára, mint például a diákoknak szóló Világirodalom remekei és a Galambos Erzsi zenés szabad bérlet.