Bakondi György az Indexnek: Az új szabályokkal a rendőreinket hátba lövik

„2015 óta rengeteg szemetet, szennyet ráhordtak a magyarokra, a kormányra, és most kiderült, hogy hány rendőrünk sebesült meg, milyen hősiesen védekeztek, hosszú évek óta, több százezer ember nyomását feltartóztatva. Most ezeket az embereket az új migrációs paktummal, tulajdonképpen hátba lövik, hátba támadják” – nyilatkozta az Indexnek a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Az Indexnek adott interjúban Bakondi György többek között arról beszélt, hogy az illegális migráció Európába vezető főútvonalain, így a spanyol, az olasz és a balkáni útvonalon is növekedést mutat az aktivitás. A Száhel-övezetben korábban feltartóztatott migránsok mostanra a tengeri útvonalak felé terelődtek, és a balkáni útvonalon is elterelődés történt az embercsempészek és a migránsok tekintetében. Magyarország déli határán azonban érdemi csökkenés következett be a határőrizeti erők aktivitásának köszönhetően.

Romániából és Szerbiából érkező migránsok esetében a határsértőket gyakran járműveken elrejtőzve próbálják az Európai Unió országaiba bejuttatni. A magyar határőrizet stabil, és célja, hogy az illegális bevándorlást megállítsa a határon.

Az Európai Bíróság 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot az uniós menekültügyi jogszabályok megsértése miatt. Bakondi szerint ez a döntés a Soros-terv nyomait viseli magán, és a cél a magyar politika megváltoztatása. Hozzátette, hogy a menekültkérelmet a magyar határon kívül kell benyújtani, és a tranzitzónák megszüntetése után a menekültek a belgrádi magyar nagykövetségen nyújthatják be kérelmüket.

A magyar hatóságok azokat a migránsokat, akik mégis átjutnak a határon, visszakísérik a kerítés túloldalára. Ha a román határon fogják el őket, akkor a román hatóságok veszik őrizetbe.

Magyarország a schengeni övezet külső határának védelmét látja el, és nem segíti a migránsok továbbjutását Nyugatra, mivel ez a schengeni övezet érdekeit sérti.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a migráció megállíthatatlan globális jelenség, de a kormányzat elsődleges feladata a magyar emberek védelme. Magyarország a szerb és a román határszakaszon is tapasztal migráns mozgást, és a háború elől menekülő ukránokat is befogadja.