Az iskolások már nem látogathatják ingyen az Országházat a következő tanévtől, kivéve bizonyos esetekben

A Magyar Közlöny legutóbbi péntek esti kiadásában megjelent kormányhatározatok között szerepel egy olyan módosítás, amely értelmében több helyszín, köztük az Országház is kikerül a nemzeti identitás erősítését célzó Lázár Ervin programból.

A kormány döntése értelmében az 1-8. osztályos általános iskolai tanulók már nem látogathatják ingyen ezeket a helyszíneket tanévenként egyszer, mint ahogy azt korábban megtehették. A Lázár Ervin programból kikerült helyszínek között találhatók a muzeális intézmények, az őshonos állatok bemutatóhelyei, a katonai hagyományőrző bemutatók, az Országház, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállítás is. Ez a változás a következő tanévtől lép érvénybe.

A kormányhatározat azonban nem érinti a színházi, tánc- és cirkuszelőadásokat, valamint a komolyzenei hangversenyeket, ezek továbbra is részei maradnak a Lázár Ervin programnak.

Azonban a kormánytól érkezett tájékoztatás szerint részben marad az Országház ingyenes látogatása. Ez kizárólag az óvodásokra, illetve azokra az általános iskolásokra vonatkozik, akik társadalmi, állampolgári vagy gazdasági ismeretek elsajátítását célzó tantárgyak keretében érkeznek az intézménybe.

Az óvodás, általános és középiskolás csoportok számára az Országház látogatás eddig is ingyenes volt és a jövőben is az marad, változtatást nem tervezünk!

– írják a kormánytól érkezett tájékoztatásban.