Buszvezetőt késeltek meg Komárom-Esztergomban

Munkavégzés közben szúrtak lábon egy autóbuszvezetőt Komárom-Esztergom megyében, aki korábban már jelezte a munkáltató felé, hogy fenyegetik.

A támadásra Komárom-Esztergom megyében került sor, ahol egy autóbuszvezetőt, aki korábban már jelezte a munkáltatójának, hogy egy utas fenyegeti őt, megkéseltek. A sofőr szerint az elkövető korábban a torka elvágásával fenyegette meg.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) szerint a sofőr a combjában szenvedett szúrásos sérülést attól a személytől, aki korábban is fenyegette.

A Facebookon a buszsofőr részletesen beszámolt arról, hogy a konfliktus egy „idős, feltehetően mentálisan sérült bácsi”-val történt, aki büdös, szennyezett ruhában utazott vele. A sofőr leszállította az utast, és közölte vele, hogy csak akkor utazhat újra, ha megfelel az utazási feltételeknek. Az utas erre azzal válaszolt, hogy kézmozdulattal imitálta, hogyan vágja el a sofőr torkát.

A 24 éve a szakmában dolgozó sofőr később értesült arról, hogy az utas korábban már támadt egy másik buszvégállomáson egy biztonsági őrre késsel, aki ezután könnygázzal védekezett. A sofőr ekkor fordult segítségért a munkáltatójához.

A sofőr több kérdést is felvetett a munkáltató felé, többek között azt, hogy lehetséges-e valakit véglegesen kitiltani a Volánbusz szolgáltatásainak igénybevételétől, és ha igen, mi a teendő ilyen esetben. Emellett érdeklődött, hogy érdemes-e rendőrségi feljelentést tenni, és végigvinni az ügyet a bíróságon.

A SZAKSZ az üggyel kapcsolatban azonnali intézkedéseket sürget a Biztonsági Igazgatóságnál, hogy a jövőben hatékonyabban lehessen reagálni, amikor egy autóbuszvezető a munkáltató beavatkozását kéri. Dobi István, a szakszervezet elnöke hozzátette, hogy ilyen esetekben sürgős és hatékony intézkedésekre van szükség.