Nekik a Balaton a Riviéra - Megmutatjuk, hol van házuk a sztároknak a magyar tengernél

Hideg sör, sajtos-tejfölös lángos, gombócos fagyi, vízillat: ez az igazi Balaton-életérzés! A magyar tenger számos emléket őriz, és nem véletlen, hogy a hírességek is előszeretettel töltik itt a nyarukat.

A Balaton mindenki számára különleges hely, legyen szó egyszerű nyaralásról vagy életre szóló emlékekről. Failoni Donatella zongoraművész gyermekkorában Olaszországban töltötte a nyarakat, de mindig is a Balatonra vágyott. Álma végül férje, Oszter Sándor révén vált valóra, aki meglepetésszerűen nyaralót vásárolt számára a magyar tenger partján. Donatella ma már a kertjében tölti ideje nagy részét, amelyet egy ukrán házaspár segítségével ápol.

Somossy Barbara, a Nyár 24 műsorvezetője szintén mély kötődéssel rendelkezik a Balatonhoz. Gyermekként minden nyarat ott töltött, és a szülei Dörgicsén épített családi házban élte át élete legszebb nyarait. Felnőttként is gyakran látogat vissza, és tervezi, hogy a jövőben a főváros és a Balaton között osztja meg idejét.

Hevesi Tamás először tizenhárom évesen, egy úttörőtábor keretében ismerkedett meg a Balatonnal. Feleségével, Krisztával közös szeretetük a tó iránt vezetett oda, hogy megvásárolják álmaik nyaralóját, ahol a lehető legtöbb időt töltik. Tamás különösen az északi part természeti adottságait és a települések építészetében megjelenő nemzeti értékeket, hagyományokat részesíti előnyben.

Szerednyey Béla színész a Balaton és a vitorlázás szerelmese. Gyerekkorában majdnem tragédia árnyékolta be a tóhoz fűződő viszonyát, de ma már a Kék Szalag versenyen is részt vesz, és a víz tetején szeret lenni.

Aurelio, a 6. Való Világ győztese, aki korábban igazi botrányhős volt, mostanra lenyugodott, hiszen az apaság teljesen megváltoztatta. Lánya, Szofi érkezése óta Aurelio élete új értelmet nyert. Az egykori villalakó most már családi programokat tervez, mint például egy gyerekbarát komplexumba való kiruccanást a Balatonhoz, ami Szofi egyik szülinapi ajándéka volt. Aurelio elmondása szerint kíváncsi, hogy milyen lesz az első hármasban töltött nyaralásuk, és már előre felkészült arra, hogy a gyerekkel együtt ugráljon a játszótéren, hiszen szerinte jó, ha az ember megmarad kicsit gyereknek.

A Balaton így nem csupán a pihenés, hanem a sztárok számára is egyfajta otthon, a magyar Riviéra.