A Sziget fesztivál a világ legjobbja

Az idei nyár fesztiválszezonjának csúcspontja a Sziget fesztivál lesz, amelyet augusztus 7. és 12. között rendeznek meg a Hajógyári-szigeten, és amely a Slingo rangsorában a világ legjobb zenei fesztiváljaként szerepel.

A Sziget fesztivál idén ismét Budapestre csábítja a zenei kedvelőket, ahol a világ minden tájáról érkező előadók lépnek fel. A Slingo által közzétett listán a Sziget 8,5-ös értékelést kapott, ami a több mint 1000 fellépővel és 60 színpaddal büszkélkedő eseményt a világ legjobb fesztiváljává emeli. A Hajógyári-sziget 90 ezer fős befogadóképessége bár nem a legnagyobb, de a TOP 10-es listán más nagyobb kapacitású fesztiválok, mint például a Download, nem szerepelnek. A Sziget mellett a kolozsvári Untold fesztivál és a belga Tomorrowland is helyet kapott a rangsorban.

A Sziget nem csak a fellépők számában, hanem a színpadok tekintetében is az élen jár, 60 színpadával felülmúlva a Tomorrowland 16 színpadát. A fesztivál hosszúsága tekintetében a hollandiai Dekmantel áll az élen 9 nappal, míg a Sziget 6 napos programjával a harmadik helyen áll a leghosszabb fesztiválok listáján.

Az idei Szigeten új és visszatérő előadók is színpadra lépnek. Azahriah, aki a headliner előtti sávban kapott helyet, egy speciális show-val készül, amely újdonságokat is tartogat a Puskás Aréna közönségének. A részletes program a Sziget fesztivál weboldalán érhető el. Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője szerint Azahriah a Sziget Nagyszínpadának akár 60-70 ezres közönségét is meghódíthatja.

A Slingo minden évben elkészíti a legnagyobb és legjobb zenei fesztiválok ranglistáját még a szezon kezdete előtt. A portál különböző szempontok szerint rendezte sorrendbe a fesztiválokat. Figyelembe vették a belépők árát, a befogadható látogatók számát, az időtartamot, valamint a fellépők és színpadok mennyiségét is - szúrta ki az Index.