Elon Musk elleni per a SpaceX volt alkalmazottaitól

Nyolc volt SpaceX alkalmazott jogi lépéseket tett Elon Musk ellen, szexuális zaklatás és a szivárogtatások megtorlásának vádjával.

A Space.com beszámolója szerint a SpaceX nyolc egykori munkavállalója beperelte Elon Muskot, az űripari vállalat elnök-vezérigazgatóját. A vádak között szerepel a szexuális zaklatás és a szivárogtatások megtorlása.

A felperesek 2022-ben nyílt levelet tettek közzé, amelyben kritizálták Musk viselkedését, és válaszul a vállalat szerződést bontott velük. Ez is hozzájárult a per indításához. Azt is állítják, hogy Musk szexuális töltetű megjegyzéseket tett mindannyiukhoz, ami ellenséges és bántalmazó munkahelyi légkört eredményezett.

A volt alkalmazottak szerint Musk sértő bejegyzéseket osztott meg az X-re átkeresztelt Twitteren, amelyek befolyásolták a munkahelyi viszonyokat. Úgy vélik, ezek a posztok azt az érzetet keltették, hogy a SpaceX-nél elfogadott a szexista viselkedés, ami magas beosztású mérnökök részéről nőkkel és az LMBTQ-közösség tagjaival szembeni sértő viccelődéshez vezetett.

A SpaceX-et megkeresték az ügyben, de a cég még nem reagált a megkeresésre.