Benzinkúti balhé: vádirat a két férfi ellen

A Nagyatádi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy dél-somogyi benzinkúton összetűzésbe keveredtek, ami súlyos testi sértéshez és rongáláshoz vezetett.

A vádak szerint a két férfi közötti incidens 2023 októberében történt. Az eset során a fiatalabb férfi, aki már ittas állapotban volt, erőteljesen megütötte a másik férfi autóját, aminek következtében az behorpadt. Az idősebb férfi erre dühében a benzinkút mosókeféjével többször megverte támadóját, ami nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket okozott neki, többek között az arccsontjainak többszörös törését is magában foglalva.

A gépkocsin keletkezett kár értéke meghaladta a 100.000 forintot. Az ügyészség közleménye szerint a történteket a benzinkút biztonsági kamerája is rögzítette, és a felvétel a vádhatóság honlapján megtekinthető.

A Somogy Vármegyei Főügyészség szerint a vádlottak először beszélgettek egymással, amiből aztán vitatkozás lett, melynek során a fiatalabb elkövető nagy erővel kétszer is a haragosa kocsijára ütött.

A Nagyatádi Járási Ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában mindkét férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta, garázdaság, rongálás és súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé a két férfit.