EU budapesti képviselete előtti tüntetés

Ma este 18 órától Bayer Zsolt publicista szervezésében tüntetés kezdődött az Európai Unió budapesti képviselete előtt, a Lövőház utca 35-nél, válaszul az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított második keresetre az Európai Bíróságon.

Az Európai Bíróság 200 millió eurós (kb. 80 milliárd forint) büntetést szabott ki Magyarországra, mivel álláspontja szerint az ország nem tartja be az uniós jogszabályokat. Ezt követően Bayer Zsolt hirdetett meg tüntetést az EU képviselete előtt.

A tüntetés helyszínén, a Lövőház utcában, a megmozdulás előtt egy órával még csend honolt. Csak néhány korán érkező tüntető és négy unatkozó rendőr volt jelen. A rendőröknek be kellett avatkozniuk, amikor két idősebb hölgy hangosan kezdte kritizálni Karácsony Gergelyt.

Bayer Zsolt a Blikknek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte az Európai Unió tisztességtelenül jár el Magyarországgal, és a választásokig vártak a bejelentéssel, hogy ne befolyásolják az eredményeket. A publicista szerint ez a stratégia vissza fog süllyedni az EU-ra.

A tüntetésen már körülbelül 3000 ember gyűlt össze, hogy hangot adjon nemtetszésének az Európai Unió döntéseivel szemben.