Tompos Kátya temetése a nyilvánosság kizárásával

A hosszantartó betegség után elhunyt Tompos Kátya temetését a nyilvánosság kizárásával, titokban rendezik meg. A Blikk információi szerint a több mint két hete elhunyt színésznő temetése még nem történt meg, de annak pontos időpontja és helyszíne csak a szűk családi kör, barátok és kollégák számára lesz ismert.

Tompos Kátya menedzsere és jó barátja, Kálnási Anikó elmondta, hogy a család kérésére a temetés nem lesz nyilvános, és csak a szűk család, a barátok és a kollégák vesznek részt rajta. Hozzátette, hogy később a színésznő tisztelőinek is lehetőségük lesz a búcsúzásra a sírnál, mivel utólag nyilvánosságra hozzák majd, hol helyezték végső nyugalomra Tompos Kátyát.

A menedzser kiemelte, hogy szeretnék ezt a búcsút bensőségesen átélni, mivel maga Kátya is visszahúzódó ember volt, aki kerülte a felhajtást. Emlékeztetett arra, hogy a múltkori virrasztás célja az volt, hogy mindenki, aki szerette, méltó módon elköszönhessen a színésznőtől.

Június 7-én este a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében szervezett megemlékezésen több százan tették tiszteletüket Tompos Kátya emlékére. A résztvevők mécsessel vagy színes virágokkal érkeztek, és a helyszínen Tompos Kátya dalai csendültek fel, miközben a kivetítőn a színésznő pályájának emlékezetes jelenetei és fotói voltak láthatóak.

A rajongók úgy búcsúztatták Kátyát, mintha egy közeli barátot vesztettek volna el, és az este folyamán sokak szemében könnyek gyűltek össze.

Tompos Kátya évek óta küzdött a betegségével, és bár a nyilvánosság számára csak idén tavasszal vált világossá, hogy komoly a helyzet, a kollégák, barátok és ismeretlenek is összefogtak, hogy összegyűjtsék a gyógykezelésre szánt pénzösszeget. Sajnos azonban a színésznő szervezete feladta a küzdelmet.

A magyar művészvilágban nem ritka a titkos temetések gyakorlata, hiszen az elmúlt években több híresség, mint Gesztesi Károly, Dunai Tamás és Sinkó László is hasonló módon, a legszűkebb körben került elbúcsúztatásra.