Szabadnapos rendőr mentett meg egy nőt Nyírbátorban

Egy szabadnapos készenléti rendőr, Ducsai István törzsőrmester életet mentett Nyírbátorban, amikor észrevett egy mozdulatlanul fekvő nőt az út melletti füves területen.

Ducsai István, a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Nyírbátori Osztályának munkatársa, éppen sétált június 13-án, amikor felfigyelt a bajba jutott nőre. A nő nem reagált a megszólításokra, és a rendőr hamarosan megállapította, hogy a nő nem lélegzik és nincs pulzusa. Azonnal hívta a segélyhívót, és a diszpécser utasításai alapján megkezdte az újraélesztést.

A törzsőrmester által végzett mellkaskompresszió és mesterséges lélegeztetés sikeres volt, a nő életjelei helyreálltak, szemeit kinyitotta és ismét lélegezni kezdett. Ducsai István ezután stabil oldalfekvésbe helyezte a nőt, és a mentők érkezéséig folyamatosan figyelte az állapotát és beszélt vele.

A gyors segítségnek köszönhetően a mentőszolgálat munkatársai a 42 éves nőt stabil állapotban szállították kórházba. A szabadnapos rendőr gyors és határozott cselekvése életmentőnek bizonyult.