Schadl György végrehajtói irodájának jelentős nyeresége

Tavaly több mint 100 millió forintos nyereséget ért el Schadl György felfüggesztett végrehajtói irodája, melynek árbevétele meghaladta a 326 millió forintot.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét korrupciós botrány következtében felfüggesztették, de őt helyettesítve irodája továbbra is működik és jelentős bevételeket realizál. A 2022-es év során az iroda árbevétele meghaladta a 326 millió forintot, az adózott eredmény pedig 106 millió forintot tett ki. Az iroda tulajdonosai közül egyesek osztalékot vettek ki, míg a maradék összeg eredménytartalékba került.

A cég másik tulajdonosa, Andresin Konstantin, aki Schadl György helyetteseként funkcionál a budaörsi körzetben, 2022 júliusában csatlakozott a Schadl és Társai Végrehajtó Irodához.

A jogszabályok értelmében egy felfüggesztett végrehajtó irodája helyettesítéssel továbbra is működhet és bevételt generálhat. Schadl György esetében, bár megbízatása lejárt, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága meghosszabbította működési engedélyét, még akkor is, amikor börtönben volt. Ezáltal az iroda továbbra is fennmaradhatott és gazdálkodhatott.

Az előző években az iroda árbevétele 300 és 350 millió forint között ingadozott, 2019-ben pedig kiugróan magas, 643 millió forintot ért el. Tavalyelőtt viszont gyengébb évet zárt, akkor a nettó árbevétel 126 millió forint, az adózott nyereség pedig 28,9 millió forint volt.

Andresin Konstantin saját irodájából is jelentős, 101 millió forintos osztalékot vehetett ki.