Rogán Antal és a Schadl-ügy

Rogán Antal miniszter és a Nagy család élete több ponton is összefonódik, ami a Schadl-ügy kapcsán vált ismertté. Rogán Antal jelenleg egy II. kerületi villában lakik bérlőként, amelynek tulajdonosa Nagy András, a miniszter régi ismerőse. Nagy András fia, Nagy Ádám, aki Rogán gyermekének keresztapja és kabinetfőnöke is volt, a Schadl-ügy irataiban is megjelent, kapcsolatban a "Tóni és Barbara" párossal, akik a Rogán házaspárt jelölik. Az ügyészség megerősítette, hogy a három név valóban őket takarja.

Rogán Antal a Schadl-Völner ügy kapcsán kijelentette, hogy "Ádám ártatlan" ezekben az ügyekben. A Pécsi Tudományegyetemen folytatott vizsgálatok eredménye szerint nem történt szabálytalanság, és Nagy Ádám cégének ingatlanvásárlása is nyílt pályázaton keresztül történt. Rogán Antal hozzátette, hogy egy autóbérléssel kapcsolatos ügyben is tisztázódott Nagy szerepe, de a részleteket nem fejtette ki. A miniszter szerint nincs okom azt gondolni, hogy bármi törvénytelent vagy szabálytalant követett volna el Nagy Ádám.

Egy másik szál a Schadl-ügyben egy Grécs László nevű orvos, magánmentős vállalkozó és Schadl beszélgetése, amely során állítólagos koncessziós ügyekről esett szó. Rogán Antal az ilyen típusú találkozókról azt mondta, hogy nem tud ilyen beszélgetésről, és a koncessziós eljárások tiszta körülmények között zajlanak. A miniszter szerint az egész felvetés ostobaság, és amióta a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyeli, látja, hogy sokan hivatkoznak rá, de amikor szükséges, jogi lépéseket tesznek.

Rogán Antal arra is reagált, hogy állítólag belenyúlt az ügyészségi aktákba, amire azt válaszolta: "Ha belenyúltam volna, maga szerint lenne benne ilyen beszélgetés?" A miniszter szerint az iratok több helyen keletkeznek, és ha különbség lenne köztük, az kimutatható. Rogán Antal azt is hozzátette, hogy lelkiismerete e téren nyugodt.

A minisztert kérdezték Nagy Ádám apjáról és a lakásról is, amiben Rogán lakik. Rogán elmondta, hogy régóta ismeri Andrást, és amikor válása volt, egy ismerősnél kereste a lakást. Az ingatlan, amit András felajánlott, minden szempontból megfelelt.

Az interjút követően Rogán Antal elzárkózott a nyilvános szereplésektől és újságíróktól, azonban egy londoni találkozó után beleegyezett egy interjúba a választások után.