Rendőrség cáfolja a részrehajlás vádját a józsefvárosi támadás ügyében

A rendőrség határozottan visszautasítja a részrehajlás vádját, amely a józsefvárosi Fáklyás támadással kapcsolatban merült fel. Kijelentették, hogy a hatóság nem tolerálja, ha valakit egy csoporttagsága miatt ér atrocitás.

A rendőrség közleményében hangsúlyozta, hogy semmilyen formában nem tűrik meg a csoporttagságon alapuló atrocitásokat. Kiemelték, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett amellett, hogy senkit ne érhessen fenyegetés vagy atrocitás csoporthoz tartozása vagy vélt tartozása miatt.

A hatóságok tájékoztatása szerint a keddi események során érintett Fáklya szélsőbaloldali szervezet elleni támadás kapcsán már azonosították a két feltételezett elkövetőt, és a többi társuk felkutatása is folyamatban van. A rendőrség biztosította a nyilvánosságot, hogy minden elkövetőt felelősségre fognak vonni.

A támadás részleteiről is beszámoltak: öt kapucnis, fekete ruhás férfi rontott be a Kesztyűgyár Közösségi Házba, és megtámadta a Fáklya radikális baloldali szervezet több tagját. Az incidens következtében egy személy súlyos fejsérülést szenvedett, és kórházba került.

A Fáklya szervezet szerint a támadók maszkot viseltek, és még a rendőrség érkezése előtt elmenekültek a helyszínről. A rendőrök a jelenlévőket a 8. kerületi rendőr-kapitányságra vitték kihallgatásra, ahol a Fáklya tevékenységével és az internacionáléval kapcsolatos kérdéseket tettek fel nekik.