Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. június 14., péntek: A nap főbb eseményei között szerepel, hogy Orbán Viktor a választások után nyilatkozott a Kossuth rádióban, Magyar Péter pedig kijelentette, hogy akár az ATV-ben is vitázna vele.

A holland kormány új tagjai között lehet Szabó Zsolt és egy másik magyar származású személy is. A Fidesz tóparti településeken váratlan vereségeket szenvedett, ami különösen a Balaton megáradása kapcsán vált nyilvánvalóvá. A közlekedési hírek szerint késések vannak a miskolci fővonalon, és a Manchester United 70 millióért tervez hátvédet vásárolni. A Real Madrid távozó csapatkapitányát pedig Szaúd-Arábiából csábítják.

Budapesten a közlekedésben több akadályra is számítani kell: a Váci úton történt baleset miatt a Róbert Károly körúti felüljáró után a külső sávban, Csepelen pedig a II. Rákóczi Ferenc úton a Vízművek lakótelep közelében. Az Üllői úton több helyen is karbantartás miatt sötétek a jelzőlámpák, a Városligetben az Olof Palme sétányt rendezvény miatt lezárják, és a XI. kerületben a Neszmélyi úton a gázvezeték javítása miatt szintén korlátozásokra kell készülni. A 70-es trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány megállót.

Az időjárásra vonatkozóan napos idő várható, legfeljebb elvétve gyenge csapadékkal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-25 fok között alakul.

Ma Vazul névnapját ünnepeljük, míg a deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 395,47 forint, az amerikai dollár 365,94 forint, a svájci frank 408,64 forint, és a brit font 468,37 forint.

A nap egyik kiemelt híre, hogy a reptér ügye szuverenitási kérdésként került elő, amely megér az Orbán-kormánynak 1400 milliárd forintot.