Nagy Feró: Magyar Péter nem fenyegetés, de kérdések merülnek fel

Nagy Feró szerint a Tisza Párt és Magyar Péter megjelenése pozitív hatással lehet a magyar politikai életre, és nem jelent fenyegetést a Fidesz számára.

A Tisza Párt által elért 30 százalékos eredményt Nagy Feró tiszteletreméltónak tartja, és úgy véli, hogy a Fidesznek nem kell félnie ettől az eredménytől. Szerinte a Tisza Párt megjelenése egy erős ellenzék kialakulását segítheti elő, amely eddig hiányzott a magyar politikai palettáról. Feró hangsúlyozza, hogy egy normális világban szükség van egy erős kormánypártra és ellenzékre egyaránt.

A Fidesz által Magyar Péter lejáratására költött összegek kapcsán Feró úgy véli, hogy nem kellene ennyire foglalkozni vele, mivel még nem bizonyosodott be, hogy a Tisza Párt valóban erős ellenzéki erővé válik. A zenész elismeri Magyar Péter törekvéseit, de felveti a kérdést, hogy honnan van a politikusnak elegendő pénz a nagyszabású kampányok finanszírozására.

A Fidesz és a Tisza Párt esetleges koalíciójáról szólva Feró úgy véli, hogy a politikában nincs helye az arcvesztés fogalmának, és ha egy koalíció létrejönne, akkor a partner gondolatait is be kellene építeni a közös politikába. Nagy Feró kritikusan szemléli Magyar Péter korábbi cselekedeteit, és felteszi a kérdést, hogy miért nem szólt a Fideszben tapasztalt problémákról korábban.

Összességében Nagy Feró úgy látja, hogy Magyar Péternek nehéz dolga van, hogy meggyőzze a népet a szándékairól, és hogy a Tisza Párt valóban hiteles alternatívát képviseljen a magyar politikában. Emellett Magyar Péter a közelmúltban egy újabb kezdeményezéssel állt elő, amely a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán hívja fel a figyelmet a Tisza Párt népszerűsítésére. A politikus a Facebook-oldalán jelentette be a "Talpra, Magyarok! Tippversenyt", amely során a követői pontokat szerezhetnek a meccsek eredményeinek tippelésével. Magyar Péter a bejelentés mellé egy fotót is mellékelt, amin egy magyar válogatott mezben pózol, és hozzáfűzte: „Irány Németország, hajrá, magyarok!”. Ez a lépés további kérdéseket vet fel a politikus finanszírozási forrásairól és a sportesemények politikai célú felhasználásáról.

Nagy Feró szerint Magyar Péter jól csinálja a dolgát, és úgy véli, hogy a Tisza Pártban a politikus saját szerencséjét kovácsolja. A rockzenész szerint a baloldalnak nem feladta a leckét, hanem megölte őket, és úgy látja, hogy Magyar Péter jól tudja, hogyan működik a rendszer. A zenész elgondolkodik azon, hogy vajon Magyar Pétert mikor küldték ide, és tudta-e már tíz évvel ezelőtt, hogy pártot fog alapítani. Az énekes szerint a zenekarokban is belülről kell megjavítani a dolgokat, nem pedig kiszállni és kritizálni.