Buszsofőrt fenyegetett meg a gyerekei előtt egy kecskeméti apa

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a gyermekei szeme láttára szidalmazott és fenyegetett meg egy buszsofőrt.

  1. november 22-én egy helyi férfi két gyermekével próbált felszállni egy kecskeméti autóbuszra. A buszsofőr, aki éppen el akart indulni és már becsukta az ajtókat, észrevette őket és újranyitotta az első ajtót. A vádlott ezért hangosan szidalmazni kezdte a sofőrt, és azzal fenyegette meg, hogy megveri. A sofőr, aki attól tartott, hogy a vádlott megvalósítja fenyegetését, nem indult el, hanem rendőri segítséget kért, a többi utasnak pedig mentesítőjáratot biztosítottak.

A buszsofőrök, mint a tömegközlekedési dolgozók, a büntető törvénykönyv értelmében közfeladatot ellátó személynek minősülnek, és így fokozott büntetőjogi védelemben részesülnek.

A vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével emeltek vádat, és az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A Kecskemét Járásbíróság fogja eldönteni a férfi bűnösségét.