Újraszámlálás eredménye: Karácsony Gergely győzelme

Az Index információi szerint a választáson Karácsony Gergely maradt az élen, még a második számlálás után is, bár a különbség csökkent a jelöltek között.

A június 9-i budapesti főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálása során több mint 500 olyan szavazat került elő, amelyet korábban érvénytelennek minősítettek, azonban valójában érvényesek voltak. Ezek a szavazatok többségében Vitézy Dávidnak kedveztek, de Karácsony Gergely is kapott belőlük, így végül ő nyerte a választást 54 szavazat különbséggel.

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke kijelentette, hogy a számlálás a helyi választási bizottsági tagok jelenlétében történt, ami a folyamat szabályszerűségét hivatott garantálni. Az I.-VIII. kerületekben összesen 141 szavazatot érvényesítettek a pénteki újraszámlálást követően, a szavazatok megoszlása ezekben az esetekben nem ismert. A XIX.-XXIII. kerületek esetén legalább 128 szavazat került érvényes kategóriába, ahol a 444.hu szerint Vitézy Dávid nyert 107-21 arányban.

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben, egyik kerületben sem történt újraszámlálás eddig.