Terrorriadó az Európa-bajnokság helyszínén

A Brandenburgi kapunál található szurkolói zónát kiürítették egy gyanús hátizsák miatt, és a rendőrség terrorriadót rendelt el. Egy személyt őrizetbe vettek az események kapcsán.

A berlini rendőrség egy gyanús csomagot talált a Brandenburgi kapu közelében, ami miatt szükségessé vált a környék kiürítése és lezárása. A La Repubblica és a Welt beszámolója szerint a rendőrség terrorriadót hirdetett, és a helyszínen egy embert letartóztattak, akihez a hátizsák állítólag tartozik. A csomagot bombakereső kutyák segítségével vizsgálták meg. Az eset a Németország és Skócia közötti nyitómérkőzés előtt néhány órával történt.

A Bild és a Welt információi szerint a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a területet biztonsági okokból zárták le, és a gyanús poggyászt még vizsgálják. Időközben azonban kiderült, hogy a hátrahagyott hátizsák nem jelent veszélyt, így a terület ellenőrzésével és megtisztításával nagyjából fél hétre végeztek, és a szurkolókat visszaengedték a területre. Hozzátette, hogy a táskát esetleg azért nem engedték be a szurkolói zónába, mert annak mérete meghaladja a megengedett nagyságot. A gyanúsítottat továbbra is őrizetben tartják, kihallgatása folyamatban van.

Az a tudósításból nem derült ki, hogy hány embernek kellett ideiglenesen elhagynia a szurkolói zónát. A szervezők tájékoztatása szerint a terület 16 órakor nyílt meg a belépés előtt. A Reichstag szurkolói zónájának három bejáratát zárták le a vizsgálat idejére.