Greencore szendvicsek visszahívása az Egyesült Királyságban

A Greencore szendvicsgyártó vállalat visszahívja termékeit az Egyesült Királyságban, mivel azok összefüggésbe hozhatóak a kólibaktérium (E. coli) fertőzéssel – jelentette be a The Guardian. A cég termékeit, többek között szendvicseket, wrapeket és salátákat, a nagy brit szupermarketláncokban értékesítették, mint az Asda, a Morrisons, a Sainsbury, a Boots, az Aldi, az Amazon és a Co-op áruházakban.

A visszahívás 45 különböző terméket érint, köztük számos sajátmárkás árut is. A Greencore mellett más gyártók termékei is vizsgálat alatt állnak, de ezek eredményei még nem ismertek.

A The Guardian információi szerint a visszahívott termékek nem tartalmazzák a baktériumot, azonban a vásárlókat és a kiskereskedőket elővigyázatosságból arra kérik, hogy vigyék vissza a termékeket. Az Egyesült Királyság Élelmiszer-szabványügyi Hivatala (FSA) is megerősítette, hogy a szendvicsgyártók elővigyázatosságból hívják vissza a termékeket.

Az Egyesült Királyságban már több mint 200 E. coli fertőzést regisztráltak, ebből 147 esetet Angliában, 27-et Wales-ben, 35-öt Skóciában és kettőt Észak-Írországban. A fertőzöttek közel fele kórházi kezelésre szorult.