Az aszódi kettős gyermekgyilkosság ítélete

Az aszódi L. Tamást életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, miután brutális módszerrel megölte két lányát. A bíróság kiemelte, hogy a férfi előre megtervezte a gyilkosságot, és nem mutatott megbánást tettéért.

L. Tamás, egy aszódi mérnök, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltetett, miután 2022 májusában baltával meggyilkolta két lányát. A gyilkosságokat a férfi a válása után, bosszúból tervezte meg volt felesége ellen. A Fővárosi Ítélőtábla megerősítette az ítéletet, hangsúlyozva, hogy a férfi cselekedetei alapján egyértelmű volt a bűncselekmény előre kitervelt jellege.

A gyerekek édesapjukhoz látogattak, de 2022. május 21-én hajnalban életüket vesztették. A Fővárosi Ítélőtábla kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét, és további 10 évig közügyektől is eltiltotta L. Tamást. A bíróság szerint a cselekmény különös kegyetlenséggel történt.

A Fővárosi Törvényszék az ítélet kihirdetésekor kiemelte, hogy az elkövető nem mutatott megbánást, és öngyilkossági kísérlete sem volt valós. Az ítélet indoklása szerint az ilyen súlyos bűncselekmények elkövetőit véglegesen ki kell zárni a társadalomból. Az ítélet jogerős, így L. Tamásnak nincs lehetősége a szabadlábra kerülésre.